Installation av KNX

Installation av KNX i Borås

En normal strömbrytare är inte tillräckligt för att göra hemmet intelligent, det som krävs är intelligenta prylar som kommunicerar med fastighetens alla funktioner. En intelligent pryl som gör just detta finns redan och heter KNX, KNX är sedan länge standard inom automation för hem och fastigheter.

Vill du ha kontroll över dina energikostnader?

KNX är för dig som vill ta kontroll över dina energikostnader, samtidigt som du inte vill ge upp komfort och moderniteter. Är fastigheten utrustat med ett centralt styrsystem kan KNX användas för att fastighetens funktioner ska nå ut i hela fastigheten. Med KNX kan man styra allt, perfekt för normalstora hus och stora fastigheter som kontorslokaler, KNX ger dig anpassningsbarhet och flexibilitet där husets funktioner kan utbyta och använda information mellan varandra.

De energirelaterade områden som KNX kan hjälpa till med är:

  • Konstantljusreglering

  • Belysningsstyrning

  • Drifttidsmätning

  • Klimatreglering

  • Solskyddsstyrning

  • Energimätning/insamling

  • Laststyrning

Konstantljusreglering

För att räkna ut den optimala mängden belysning i ett rum används konstantljusreglering.  Belysningsbehovet baseras på hur mycket solljusinstrålning som konstantljusregleringen mäter av. Då belysning bara tänds när det inte finns tillräckligt med solljusinstrålning, kan du spara upp till 80 procent energi, och därmed också sänka energikostnaderna.

Frånvarodetektering gör det möjligt att släcka belysningen automatiskt när ingen använder rummet. Det är också möjligt att tända all belysning när någon går in i rummet. Då kan man till exempel koppla frånvarodetekteringen till inbrottslarmet, och då tända belysningen för att avskräcka inbrottstjuvar.

KNX möjliggör styrning av inomhusklimatet

KNX och KNX-kompatibla produkter för klimatkontroll gör att det är möjligt att styra inomhusklimatet utan att oroa sig för att delsystem motverkar varandra. KNX gör det också enkelt att integrera och installera värmestyrning med till exempel rumstermostater, rumstermostaten behöver bara kopplas till den bussledning som är närmast. Närmaste bussledning brukar oftast finnas vid strömställaren till belysningen.

Så får du ett anpassningsbart styrsystem

Motordrivna solskydd som automatiska persienner kan användas för att minska energikostnaderna för kyl och ventilation. Bra styrutrustning innebär större energibesparingar så väl som ett bättre skydd av solskydd från vind, regn och snö. Med en installation av KNX är styrsystemet anpassningsbart, vilket innebär att systemet kan ställas in att dra upp persiennerna istället för att stänga dem, eller ställas om till manuell drift.

 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert eller rådgivning!

Kostnadsfri offertförfrågan